EL DIARI MÀGIC


Fitxa tècnica

Any de producció: 2010
Durada: 4’45”
Format: HDV
Curs de Cinema a les Aules de 12 hores lectives
Curs 3er B de primària CEIP Sant Miquel de Llíria 2009-2010
Títol: Laboratori D’Invents: El Diari Màgic
Guió: Alexandra Garrido Campos
Intèrprets: El Diari Màgic: Adrian Hoyos, Alexandra Garrido, Victor Arnau, Tania Lechuga, Bàrbara Gimenez, Nuria Aliaga, Lorenzo Aspas, Marco Castro, David Hernández, Leyla Voigt, Amparo Cabo.
Càmera, So , Claqueta i Coordinador del Silenci: Alumnes de 3erB i 3erC de Primària
Tutors: Mª José Cortés Palacio
Coordinadors i directors del projecte: Mikel Aizpurua García, Vicenta Porcar Montero i Mª Jose Copoví Merin.
Efectes Especials: Miguel Àngel Ros
Edició: Nacho Gil Cid de Diego.
Direcció: Cristina Vergara Sequeiro i Nacho Gil Cid de Diego.

Sinopsi

CINEMA A LES AULES.
Obres audiovisuals realitzades amb alumnes per desenvolupar les seues capacitats des d’un vessant pràctic. Amb els cursos, es viu la gestació i la creació d’una obra audiovisual. Producció amb el CEIP Sant Miquel de Llíria.
Els científics del laboratori d’Invents ens mostren en un xou televisiu els seus nous productes revolucionaris. T’imagines que amb unes ulleres pogueres transformar la sopa en un gelat? O que pogueres guardar tots els joguets en una caixa de sabates? Els nostres millors inventors han aconseguit crear este i altres productes genials. Descobreix-los!


Anotacions sobre el projecte

Laboratori d’Invents :Les Ulleres Transformadores, El Diari Màgic i La Caixa Infinita són tres curtmetratges realitzats a partir del curs de cinema de 12 hores lectives amb els grups de tercer de primària.

Els alumnes imaginaren un invent i van escriure un guió, ho exposaren en classe i, entre tots, triaren un per al curtmetratge. Per trobar els actors realitzarem un càsting. Aprengueren un poc de dramatització, la importància de la pronunciació clara i l’entonació. Va arribar el dia i, entre riures i vergonya, es van llançar a desembolicar-se davant la càmera i a dramatitzar les seues frases. L’activitat va resultar molt convenient per a millorar les competències lingüístiques en valencià. 
Acordarem amb la classe els diferents equips que anaven a formar-se : so, claqueta, càmera, etc. Amb el tutor exercint de coordinador, el dia de l’enregistrament es van canviar en els diferents papers. La gravació va durar tot un dia lectiu. Allí estaven les llums, el croma, les càmeres, la perxa, el monitor, els cascos, el attrezzo, els nervis i la novetat.
Entre altres coses, els alumnes van saber treballar en equip, van respectar el treball dels companys i van mantenir un silenci prodigiós. Durant tot el procés de creació es va respirar una barreja d’il·lusió, esforç i diversió.


Premsa

Sobre el procés de creació
http://blogs.escolagavina.com/400colps/?p=2264