Sarc 2014

Cursos de cinema i audiovisuals als ajuntaments i als centres educatius a través del SARC.

Des del SARC (Diputació de València) s’obrirà d’ací poc temps la possibilitat de demanar subvencions per activitats i propostes culturals als Ajuntaments de menys de 20.000 habitants. Des de Faules volem fer arribar la nostra proposta d’activitats per a la població en general i la possibilitat d’ oferir aquestes activitats als centres escolars. També es poden demanar estes activitats per a la partida de festes populars si es convoquen per eixos dies.

1. Tallers didàctics per a la població en general

Des de Faules Produccions hem proposat per al SARC 2014 cursos relacionats amb la producció audiovisual de diferent durada i temàtica. A través de la nostra proposta, pretenem aproximar la màgia del cinema a diversos sectors de la societat. Aportem el coneixement i el material tècnic necessari perquè les obres disposen de qualitat visual i sonora, de manera que l’alumnat se senta satisfet amb el resultat i amb l’esforç realitzat. L’audiovisual en l’aula es pot abordar de maneres molt diverses donada la seua flexibilitat. En cada cas, estudiem com configurar la programació i ajustem els objectius segons les característiques del grup (edat, nombre, durada, etc.). És possible gravar en un matí una petita obra o realitzar un projecte més llarg. Conéixer el procés de creació pot ajudar-nos a valorar certes obres i aprenem a ser subjectes actius en la creació d’obres basades en la nostra cultura, llengua i entorn.

2. Tallers didàctics per als centres educatius

Les mateixes activitats culturals que oferim a traves del SARC es poden fer també als centres educatius si es compta amb la col·laboració de l’ajuntament, que són els qui poden sol·licitar aquestes subvencions. Al llarg dels últims anys hem treballat en molts centres i poblacions. Es tracta d’una gran oportunitat per “alfabetitzar” els alumnes en les noves tecnologies i l’audiovisual, a més de presentar el seu treball a la societat. Al llarg d’aquests anys, el treball en les escoles i Instituts ha proporcionat moltes experiències positives i enriquidores a tots els involucrats en els diferents projectes. El procés de creació audiovisual integra el treball de diferents àrees i és una bona oportunitat per al seu desenvolupament. Entre unes altres, es treballen competències lingüístiques, artístiques, culturals i iniciativa personal, Aquestes competències es desenvolupen a través de les següents activitats: escriptura del guió, interpretació, estudi de plànols cinematogràfics, posada en escena, vestuari, maquillatge, procés d’enregistrament, muntatge, treball en grup i diversió. Una vegada finalitzada l’obra, podem presentar-la a la comunitat educativa i a la societat en estrenes i en festivals (nacionals i internacionals) amb seccions destinades a aquest tipus de produccions.  

3. Un exemple pràctic dels tallers en els centres educatius

Un exemple de tallers destinats als centres educatius, que va obtenir el primer premi en el primer consurs nacional de curtmetratges de seguretat vial organitzat per Goodyear i Race, entre uns altres, i que estava dotat amb 4.000 euros.

Curtmetratge Rap Rap Rap Seguridad vial

 

4. Els cursos proposats els podeu trobar a la pàgina web del SARC

www. sarc.es catalogo SARC 2014. Els Tallers didàctics són els següents: ¡Acción! 1- Curso práctico de cine para niños, jóvenes y adultos – 6 horas Código Catálogo : 14TA0278 ¡Acción! 2- Curso práctico de cine para niños, jóvenes y adultos – 10 horas Código Catálogo : 14TA0279 ¡Acción! 3- Curso práctico de cine para niños, jóvenes y adultos – 20 horas Código Catálogo : 14TA0280 ¡Acción! 4- Curso práctico de cine para niños, jóvenes y adultos – 30 horas Código Catálogo : 14TA0281 Aprende a editar tus videos. Curso de montaje de video y audio – 30 horas Código Catálogo : 14TA0282

5. Per conéixer més treballs i produccions en esta àrea:

Poden conéixer el nostre treball a les aules en la web, a l’apartat cinema a les aules, on poden trobar una mostra extensa de les nostres produccions en aquesta àrea. https://faules.com/serveis/cinema-a-les-aules/