EL SECRETO DEL SOROLLA


Fitxa tècnica

Any de producció: 2006
Durada: 80′
Format original: HDV
Format de pantalla: 16/9
Direcció i muntatge: Nacho Gil Cid de Diego i Cristina Vergara Sequeiro
Guionistes: José Tomás Iranzo, Paola Jabaloyas, Nacho Gil Cid de Diego i Cristina Vergara Sequeiro
Producció: José Tomás Iranzo i Paola Jabaloyas. C.P Pintor Sorolla de Yátova.
Actors: Raúl Perelló, Marta Celda, Felipe de Lamo, Víctor Hernández, Pau Codina.
Efectes especials: David Fau

Sinopsi

CINEMA A LES AULES.
Obres audiovisuals realitzades amb alumnes per desenvolupar les seues capacitats des d’un vessant pràctic. Amb els cursos, es viu la gestació i la creació d’una obra audiovisual. Producció amb el CEIP Pintor Sorolla de Yátova.

Un llibre màgic, un guardià, tres xiquets i molts testimonis en el camí. Un viatge en el temps per a recordar i reflexionar sobre l’educació a Espanya.


Anotacions sobre el projecte

El Secreto del Sorolla naix per a celebrar d’una manera especial el 70 aniversari del C.P Pintor Sorolla de Yátova. A través de la història d’aquesta institució, el documental fa un repàs per l’educació a Espanya des de la segona república fins a l’actualitat. Un record per a les futures generacions, que aglutina els testimoniatges d’antics alumnes, professors i veïns amb la fantasia de la ficció.

Tres xiquets del col·legi, després d’un càsting, van anar els protagonistes de la història. Gràcies a la màgia, van viatjar en el temps per a conèixer de primera mà com s’estudiava i com es vivia en el passat i valorar, d’aquesta manera, millor el seu present.

La producció del documental va ser possible gràcies a la implicació de tota la comunitat. Pares, professors, alumnes i veïns van participar en la recreació de les localitzacions, en l’elaboració del vestuari i van oferir els seus testimoniatges per a enriquir la història.

El Secreto del Sorolla es va estrenar en el teatre de Yátova en 2008 amb gran afluència de públic i una important repercussió mediàtica (La Sexta, Levante, Las Províncias i uns altres). La Diputació de València, l’Ajuntament, diverses empreses de la zona i la comunitat educativa van recolzar econòmicament aquesta iniciativa.


Premsa

La escuela de Yátova estrena el Secreto del Sorolla – Diari Levante EMV
Silencio, se rueda una película – Diari Levante EMV
Critica Alfons Cervera – Diari Levante EMV
Debut de dos directores y colaboradores de lujo – Diari Levante EMV
Yátova se viste de cine – Diari Levante EMV
Una escuela de película – Diari Levante EMV
Ganadores IX Premís Tirant – Diari Levante EMV


Premis

Premi Tirant del Públic a la Millor Pel·lícula Valenciana del 2008