Jugar a Pirates


Fitxa tècnica

Any de producció: 2010
Durada:6’28”
Format: HDV
Curs de Cinema en les Aules de 12 hores lectives
Curs 4t de primària CEIP Sant Miquel de Llíria 2009-2010
Any: 2011
Duració: 00:06:29
Format: HD
Guió: Barona, Andreu Casadevall, Artur Marco
Intèrprets: Artur Marco, Pau Vidagany, Eva Feltrer, Maria Palacio, Celia Castrejón, Marcos Garzón, Carlos Peñarrocha, Eduardo Jimenez
Càmera, So , Claqueta i Coordinador del Silenci: Alumnes de 4tB de Primària Curs 2009-2010
Tutora: Amparo Ibañez
Coordinadors i directors del projecte:
Mikel Aizpurua García, Vicenta Porcar Montero i Mª Jose Copoví Merin
Efectes Especials: Miguel Àngel Ros
Edició: Nacho Gil Cid de Diego
Direcció: Cristina Vergara Sequeiro i Nacho Gil Cid de Diego

Sinopsi

CINEMA A LES AULES.
Obres audiovisuals realitzades amb alumnes per desenvolupar les seues capacitats des d’un vessant pràctic. Amb els cursos, es viu la gestació i la creació d’una obra audiovisual. Producció amb el CEIP Sant Miquel de Llíria.
Jugar, jugar i jugar!!! La imaginació dels xiquets no té límits quan es tracta de jugar; poden viure mil aventures pels mars de Carib cercant tresors i jugant a Pirates, convertir-se en increïbles Superherois en la seua lluita contra el Dr. Malèvol i els seus sinistres plans o ser Exploradors a Egipte i endinsar-se en els misteris de les grans piràmides. Serà divertit, Juguem?


Anotacions sobre el projecte

Jugar a Pirates, Superherois i Exploradors són tres curtmetratges realitzats a partir del Curs de Cinema de 12 hores lectives.
Els alumnes de quart de primària van escriure el seu guió, ho van exposar en classe i van triar el definitiu. Per a trobar als actors realitzarem un càsting. Van aprendre un poc de dramatització, la importància de la pronunciació clara i l’entonació. Arribà el dia i, entre riures i vergonya, es van llançar a desembolicar-se davant la càmera i a dramatitzar les seues frases. L’activitat va resultar molt convenient per a millorar les competències lingüístiques en valencià. 
Acordarem amb la classe els diferents equips que anaven a formar-se : so, claqueta, càmera, etc. Amb el tutor exercint de coordinador, el dia de l’enregistrament es van canviar en els diferents papers. La gravació va durar tot un dia lectiu. Allí estava el croma, les llums, les càmeres, la perxa, el monitor, els cascos, el attrezzo, els nervis i la novetat.
Entre altres coses, els alumnes van saber treballar en equip, respectar el treball dels companys i mantenir un silenci prodigiós. Durant tot el procés de creació es va respirar una barreja d’il·lusió, esforç i diversió.

VÏDEOS ADICIONALS:
Darrere de les cámeres 
Tràiler 


Premsa

Més informació sobre el procés de creació:
Article revista escolar 400 colps


Premis

Premi Tirant Avant d’Escola Valenciana 2011
Premi FIC-CAT a la millor producció educativa 2011
Premi als millor actors II Festival de Curtmetratges de Benissanó 2012