KOHU – ONE HAND


Fitxa tècnica

Any de producció: 2012
Durada: 00:04:51
Format original: HD
Format de pantalla: 16/9
Música: One Hand
Tema: Kohu
Direcció: Jorge Yúdice
FX visuals: Miguel Ánegel Ros

Sinopsi

Videoclip. Un mestressa de casa desperta un dia qualsevol. A mesura que les tasques domèstiques avancen anem descobrint una inquietant història.


Anotacions sobre el projecte

Per Jorge Yúdice, director del video-clip
De sempre m’han fascinat els videoclips que tracten d’explicar històries completament al marge de fer una vídeo tradicional de la banda amb les seues aparicions fent playback o imatges de concert. En alguns dels meus treballs anteriors, com a Escapatòria del grup Tachenko, ja intentem limitar l’aparició de la banda per a donar prioritat a la història. Però mai de forma tan radical com aquest videoclip, Kohu. El fet que siga música electrònica, i recolzat pel “deixar-fer” del segell Sincopat, m’ha donat l’oportunitat de ser completament lliure amb idees que serien invendibles en altres estils i segells.
Kohu del duo One Hand és el meu segon treball per a Sincopat. Gent que confia en el meu criteri com a realitzador i que a pesar que els estranyara la quotidiana premissa de “una mestressa de casa que neteja”, em van donar via lliure sense deixar de creure ni un segon en el projecte.
Inspirat per vídeos com Signatune de DJ Mehdi, per pel·lícules tan dilatades com a Ferro 3 o un estil cru tipus Romain Gavras, cercava referències on preval la quotidianitat i el realisme. A mesura que el projecte es desenvolupava, va anar fent-se més àcid i plagat d’humor negre que s’anava accentuant a mesura que la història avança. La nostra idea era fer semblar, a través de l’estètica, càsting o localitzacions, un vídeo musical més pròxim a un estil internacional que no mostrés clares referències sobre el seu país d’origen.
Per açò l’objectiu era crear una mini-peli que enganxe a l’espectador a través d’un xicotet joc de subministrament d’informació explicada sense presses. Es contradiu el tòpic que un videoclip de techno haja de ser accelerat, caòtic i/o obligatòriament rítmic.
Malgrat els contratemps i limitacions varis (per desgràcia molt comuns ) hem aconseguit un resultat molt pròxim al que volíem transmetre en primera instància. Estem molt contents amb el vídeo. Espere que vos agrade!