K-375, Entre Nosaltres


Fitxa tècnica

Any de producció: 2009
Durada: 61′
Format: HDV
Format de pantalla: 16/9
Intèrprets: Pau Codina, Guillem Oliver, Pascual Martín
Música: Miguel Gómez Ortín
So directe: David Fau
FX Visuals: Miguel Ángel Ros
Guió i Direcció: Nacho Gil Cid de Diego i Cristina Vergara Sequeiro

Sinopsi

CINEMA A LES AULES.
Obres audiovisuals realitzades amb alumnes per desenvolupar les seues capacitats des d’un vessant pràctic. Amb els cursos, es viu la gestació i la creació d’una obra audiovisual. Producció amb l’ IES Consuelo Aranda d’Alberic.

L’estació espacial Zeus, en òrbita al voltant de la Terra i dedicada al control planetari, envia als seus agents per a investigar una infiltració alienígena. Però no serà fàcil trobar el que estan buscant.


Anotacions sobre el projecte

K-375, Entre Nosaltres pretén acostar la fantasia del cinema als estudiants i convertir-los en creadors i actors. El llargmetratge realitza una fotografia viva de l’I.E.S Consuelo Aranda d’Alberic i retrata els actes commemoratius que es van celebrar en el seu 25 aniversari.

Els alumnes són els grans protagonistes d’aquesta història, una trama juvenil i divertida que inclou valors com la llibertat i el respecte pel medi ambient. La pel·lícula va comptar amb la col·laboració de l’actor Pau Codina i els efectes especials de Miguel Ángel Ros, que va ajudar a dotar de credibilitat el guió. Miguel Gómez va compondre la música original.

En l’estrena, els assistents van fer un donatiu a una causa solidària. Els diners recaptats va ser destinat a la reconstrucció de les escoles a Gaza. L ’I.E.S Consuelo Aranda, el AMPA i diverses entitats privades relacionades amb l’ institut van finançar el llargmetratge.


Premsa

Un institut d’altra galàxia – Diari Levante EMV
Actores y Reporteros por un día – Diari Las Provincias


Premis

Premi Tirant del Públic a la Millor Pel·lícula Valenciana del 2009.
Finalista al Millor Disseny Gràfic Premis Tirant 2009
Finalista als Millors Efectes Especials Premis Tirant 2009
XXX Mostra de Cinema de València 2009