LOS ECO-MENSAJEROS


Fitxa tècnica

Actors i actrius: Àfrica Sebastián, Irene González, Hugo Fernández, Ernest Almudever, Aitana Juan, Sofia Gómez, Víctor Sanchez, Nacho Jabaloyas, Miguel Ortí, Candela Boluda, Alejandro Gil, Laura Cel·la, Izán Segarra, Pepe Fuentes.

Guió, enregistrament i edició: Alumnes/as del CEIP Pintor Sorolla de Yátova i Faules Produccións

Coordinació i Producció: Comissió de Comunicació CEIP Pintor Sorolla de Yátova.

Cançó original: ”Vuestro Legado” de MALSUJETO

Música original: Miguel Gómez Ortín

Suporte tècnic: Omar Tahrichi

FX Visuals: Miguel Ángel Ros

Direcció curs Cinema a les Aules: Cristina Vergara Sequeiro i Nacho Gil Cid de Diego

Sinopsi

”Los Eco-Mensajeros” són un grup de xiquets coneguts per les accions que realitzen en defensa del medi ambient. Són famosos per la seua audàcia i el seu fort compromís amb la protecció del nostre ecosistema. Aquesta és la història de com va començar tot.


Anotacions sobre el projecte

El CEIP Pintor Sorolla de Yátova ha apostat per crear obres audiovisuals amb la col·laboració amb Faules Produccions Audiovisuals des de fa quasi una dècada (El Secret del Sorolla (2008), El Jurament dels Pastors (2010), Rap Rap Rap Seguretat Vial (2013), El viatge de Eri (2014)). La productora compta amb una llarga trajectòria en l’ensenyament de l’audiovisual a través del seu curs ‘’Cinema a les Aules’“. Amb aquest curs, Faules Produccions ha realitzat més de 30 curtmetratges amb centres educatius valencians de primària i secundària durant els últims deu anys. Els alumnes aprenen al costat de professionals el procés de creació d’una obra audiovisual i coneixen les diferents fases que la componen. Els xiquets del CEIP Pintor Sorolla han tingut l’oportunitat d’escriure les seues escenes, imaginar, tocar i treballar amb material audiovisual professional, ajustar els paràmetres de les càmeres, col·locar i gravar la presa de càmera i so, mesurar bé la llum, aprendre a enquadrar el plànol, i opinar sobre la interpretació d’un actor, entre moltes altres coses. 


El projecte ha comptat amb la col·laboració especial del conegut grup de música Rock de la Hoya de Bunyol ‘’Malsujeto’’. Edu, guitarra del grup, és professor d’Educació física en l’escola. El grup ha gravat i barrejat la cançó que serà el tema central de la banda sonora del nou curtmetratge. “Vuestro Legado” és una preciosa cançó que aconsegueix emocionar a l’espectador i que omple de sentit el curtmetratge. L’estrena comptarà amb l’actuació del grup en directe i serà el final perfecte per a l’esdeveniment. Per a la resta de la música original s’ha comptat amb el compositor valencià Miguel Gómez Ortín, que compta amb una llarga trajectòria en la composició i l’enregistrament de música per a teatre infantil i obres audiovisuals. 
Entre les diverses localitzacions del curtmetratge es troben dos preciosos enclavaments naturals del terme municipal de Yátova; La Cova de les Colomes i el Paratge Natural de Tabarla. L’elecció d’aquestes localitzacions ajuda a la població a prendre consciència del seu patrimoni natural i posar-ho en valor.

El projecte ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Yátova i la Conselleria d’Educació a través dels seus projectes de qualitat i innovació educativa.

El curtmetratge s’enviarà per a la seua participació en festivals audiovisuals locals, nacionals i internacionals. Ens agradaria que participara tant en els festivals amb seccions escolars com en altres festivals de temàtica mediambiental.

El curtmetratge també podrà servir com a material audiovisual que tracte sobre la necessitat de conservar, respectar i estimar el medi ambient. És un material educatiu de qualitat, atractiu per als alumnes i rodat en els nostres paratges naturals.


Els membres de la comunitat educativa i de la societat a Yátova han sigut indispensables per a aconseguir dur a terme el projecte. Han pres per costum crear les seues pròpies estrenes cinematogràfiques i ho fan amb molt entusiasme. En aquesta ocasió, els xiquets reivindicaran un futur millor per a ells i per als xiquets del futur.

 


Galeria fotogràfica

Premis

Primer Premi Cinema Educatiu Primaria Cinema Jove 2017

Premi del Públic trobada audiovisual de joves Cinema Jove 2017